Perla
Perla del Dia – Són dolents per a mi els greixos saturats?

Ahir em vaig topar amb aquesta descripció sobre els greixos saturats a Examine.com, un lloc que per mi és com la meca de la recerca al voltant de la nutrició i suplements (junt amb SuppVersity!). Com a l’últim post precisament parlava dels greixos saturats i de les notícies que estan sorgint darrerament desmitificant la seva mala fama, m’ha semblat interessant compartir aquesta perla aprofitant l’avinentesa.

Com veureu a Examine.com tenen clar que no hi ha cap problema inherentment amb els greixos saturats. No és massa extensa la secció comparada amb altres tòpics coberts al mateix lloc però estic convençut que estan recopilant estudis al respecte.

Encara que és difícil fer una declaració sobre la categoria sencera, els àcids grassos saturats (SFAs) no semblen ser significativament pitjors que altres tipus d’àcids grassos. Cada àcid gras és únic en les seves funcions, però els ‘perjudicis’ dels SFAs estan lluny dels que causa l’excés de menjar ràpid.

Els greixos saturats, com a categoria inclusiva de tots els tipus que composen la família, encara ha de ser demostrat clarament que puguin afectar la salut tant negativa com positivament. Dit això, els greixos poli-insaturats i mono-insaturats han demostrat millorar la salut cardiovascular. Així doncs, els greixos saturats poden ser pitjors relativament als insaturats, però no per això han de ser dolents en absolut.

Els estudis més rellevants en els greixos saturats amb prou feines miren el global del que la gent consumeix, el que podrien ser àcids grassos saturats de cadena llarga de menjars comuns. És totalment possible que alguns greixos saturats puguin ser beneficiosos per a la prevenció de malalties cardiovasculars i això no constaria quan preguntes a la població què menja (ja que, per exemple, no és massa freqüent el consum d’oli de coco a la societat).

— “Examine.com – Is saturated fat bad for me?” Font original

La resta de l’entrada (click al link original) fa una descripció més estesa dels diferents tipus d’àcids grassos saturats coneguts, quines families d’aliments els contenen i com afecten l’organisme en general. Interessant.

Aprèn més amb els apunts del blog:

Translate »