Para todos la 2 – Entrevista a en Carlos Pérez sobre la Paleo Dieta

Avui no he tingut oportunitat de dedicar temps al blog fins ara, però com últimament estic en ratxa i no vull deixar de generar continguts, doncs aquí vinc amb una nova entrada ràpida abans d’acabar el dia.

Per a ocasions com aquesta tinc una carpeta “Idees per al blog” als marcadors del navegador web, amb la tira d’enllaços a coses que em vaig trobant i que m’agradaria compartir per aquí, en algun moment o altre. Fent una mica de tria entre aquests marcadors i aplicant algunes restriccions -com que no s’hagi de traduir de l’anglès, ni hagi de recercar estudis per a argumentar les idees, que vull anar a dormir ja xD- finalment m’he quedat amb aquest vídeo sobre la Paleo Dieta.

Carlos Pérez és nutricionista i fisioterapeuta, especialitzat en medicina natural i psiconeuroimmunologia, i és co-fundador de Regenera – Paleotraining – Paleovida, clínica on aplica aquests conceptes junt amb els seus co-fundadors per a donar un servei medicinal basat en la filosofia nutricional de la paleo dieta i l’exercici natural.

En aquesta entrevista del programa Para todos la 2 de farà cosa d’un any ens explica les bases de la paleo dieta i per què creu que convindria adoptar-la. La veritat, la manera en que els de la 2 ens fan la introducció a aquesta manera d’alimentar-nos -de la que ja heu pogut llegir bastant al blog- no m’agrada massa. La recreació que fan de l’home de les cavernes fa semblar tot el tema com de broma. Per aquest motiu tenia les meves reserves en compartir el vídeo, però crec que l’entrevista amb en Carlos val la pena, i ja que quasi bé mai comparteixo continguts originalment en català o castellà, m’ha semblat que era pena deixar-lo passar.

En alguna ocasió potser ja he comentat que en part no m’agrada massa el nom de ‘Paleo Dieta’ (ni la paraula dieta en general), ja que no crec que l’objectiu sigui obsessionar-se amb si un aliment és ‘Paleo o no’ ni alguns dels altres dogmes que ha creat la comunitat que l’envolta, sinó més bé en si un aliment és òptim per a nosaltres o no, i reconèixer l’impacte global de tots ells en el nostre context particular. D’altra banda, és una manera ràpida de referir-nos a una manera d’alimentar-se basada en aliments naturals i evitant els que en principi no ho serien, basat en com l’home ha evolucionat fins els nostres dies. Per tant, a efectes pràctics i per a simplificar va força bé referir-se a aquestes dues paraules.

De fet, si em demanessin definir en poques paraules com crec jo que s’hauria de menjar avui per avui, suposo diria algo així com “una alimentació inspirada en els conceptes de la paleo dieta, que busqui per sobre de tot evitar un estat pro-inflamatori de l’organisme, aporti els requeriments energètics i de micronutrients justs i necessaris, i suporti el bon funcionament dels 10 trillions de cèl·lules del organisme”. La Paleo Dieta més o menys cassa bastant bé amb això però probablement només és l’inici. Sino, suposo que no hi hauria ‘Diari de l’Albert’, i només hi hauria una redirecció a http://es.wikipedia.org/wiki/Dieta_paleol%C3%ADtica 🙂

Bé, no vull divagar gaire més del necessari. Us deixo el vídeo. Fa temps que el vaig veure i recordo que hi havia algun tema que potser veia algo obscur com s’havia exposat però ara no me’n recordo així que ho farem al revés: si quelcom no us quadra, podeu deixar una pregunta als comentaris 🙂

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=j0ACHdHxFiI&amp]

Translate »