11 regals de nadal o reis per a biohackers

S’acosta el nadal i, per tant, el moment de començar a mirar regals per als nostres sers més estimats. Els més previsors potser ja ho heu començat a fer. Per als qui no, avui us porto una entrada al blog d’allò més friki: és un llistat de coses que farien les delícies de qualsevol bio-hacker en tota regla (com a mínim les meves!). Si coneixeu algú amb aquest perfil, potser us pot inspirar una mica, o igual preferiu posar-ho a la llista de reis del que voldríeu per a vosaltres mateixos 🙂

Amb aquesta entrada dono continuïtat al post que vaig fer fa un temps sobre el ‘jo quantificat’, íntimament relacionat amb el concepte de ‘bio-hacking’. El post tractava bàsicament de les meves aventuretes en fitness i atletisme popular així que per a qui vulgui estalviar-se l’estona de llegir sobre la meva vida, el resum és que, a grans trets, el ‘jo quantificat’ és la tendència de portar un control o seguiment sobre certs trets característics de la nostra persona, normalment a través de la tecnologia -tot i que no té per què.

‘Bio-hacking’ té els seus origens en idees algo més radicals com per exemple usar avanços de la tecnologia per a evolucionar les capacitats del ser humà, com per exemple aplicar instruments tecnològics casolants o fets per un mateix, com braços biònics i mandangues vàries. Si, sembla tret d’un capítol d’spiderman xD.

Us deixo un vídeo sobre una història que us pot al·lucinar bastant, d’un pare que per tal que el seu fill pogués tornar a fer servir el braç va dissenyar-li un d’artificial, gràcies a software de codi obert i a les facilitats que avui dia poden arribar a brinder les impresores 3D

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=kB53-D_N8Uc&w=640&h=360]

 

Flipant, no? Però en un context més del dia a dia, també s’entén biohacking com a petits ‘truquets de la vida’ que podem aplicar per a optimitzar-nos, és la idea que particularment m’agrada a mi.

Per exemple, quan mengem inspirats en la Paleo Dieta per a evitar la possible inflamació generalitzada i resposta auto-immune que se sospita causen els cereals i olis vegetals refinats alts en omega 6, o prenem un suplement d’oli de peix per a intentar rebaixar els triglicèrids, fem un àpat alt en carbohidrats el dia abans d’una carrera important per a re-carregar glucògen muscular i hepàtic, prenem un voltaren perquè tenim una petita molèstia que sospitem ens podrà engegar a dida una cursa, o calculem les pulsacions a les que hauriem de realitzar les sèries i les seves recuperacions actives, d’alguna manera estaríem aplicant conceptes de bio-hacking. La idea al final és avaluar com evolucionem en un aspecte en concret del nostre interès o influir-hi puntualment.

Amb els ‘gadgets’ que us porto avui, es pot portar el seguiment de coses tan dispars com el vostre descans, el pes corporal, % greix corporal en diferents zones del cos, els nivells d’energia electro-magnètica a la que esteu sotmesos habitualment, el grau de sobre-entrenament i més coses curioses i/o interessants -depenent del context de cadascú-.

Llista:

  1. Ulleres bloquejadores de llum blava – Uvex S133S
  2. Pulsòmetre de gama alta – Garmin Forerunner 620
  3. Armilla amb lastre – Gorilla Sports
  4. Bàscula WiFi – Withings Smart Scale
  5. Mesurador de qualitat muscular – Skulpt Aim
  6. Escriptori elevat – WorkFit-S
  7. Monitor del son – beddit
  8. Mesurador d’EMF – Trifield 100XE
  9. Seqüenciació del genoma – 23andMe
  10. Calçat conductor – Earthgrounders
  11. Mesurador de la cetosi/glucosa – Precision Xtra

Bé, com ja aniré comentant en cada cas a les següents pàgines de l’entrada, jo no tinc personalment cadascun d’aquests aparells, de fet, ni la majoria d’ells. El motiu principal d’haver parlat sobre aquests en concret és perquè, fins i tot si no tinc pensat adquirir-los, estan directament relacionats amb idees importants al voltant de les quals gira el blog, i em serveix com a excusa perfecta per a introduir-les.

No cal dir però, que si em voleu fer arribar algun d’aquests ítems el rebré amb gran il·lusió 🙂

Pàgines: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
Translate »