Treball sobre la leptina

Fa temps que no apareixia mencionada al blog l’hormona reina pel que fa al control del balanç energètic de l’organisme, la leptina. El motiu del retorn és que, fa cosa de tres setmanes, a l’assignatura de bioquímica ens varen manar fer un treball sobre la leptina i el seu rol en la obesitat. Em va sobtar una mica la temàtica, ja que no és lo més habitual (la leptina es va descobrir el 1994 i la majoria dels vostres metges encara ni saben que és) a part que a les altres assignatures no es pot dir precisament que els temes de debat siguin de lo més punters.

Donada la recerca que he fet ja sobre la leptina a arrel del seu descobriment a través del blog del Dr Kruse, no podia menys que currar-me una mica el treball. Me l’han puntuat bé, per tant assumeixo que el puc difondre sense gaire risc de crear controvèrsia. Tot i que he afegit un parell de perles pròpies al treball 🙂

A causa de l’alt volum de feina que tenim a la carrera últimament, aquesta setmana no us he pogut portar noticies matinals com estava acostumant-me a fer darrerament. Com a mínim, us deixo el treball (en castellà), per si voleu aprendre més sobre la leptina.

Altres entrades del blog relacionades amb la leptina – clic aquí

Translate »