Perla
Perla del Dia – Sobre l’EMF-ELF i l’ALS

La perla d’avui surt d’un estudi que llegia on els investigadors troben certa correlació amb l’Esclerosi Lateral Amiotròfica (ALS) i treballs on hi ha uns nivells d’exposició més elevats que la mitjana a camps elèctrics (ELF)

Les nostres dades suggereixen un lleuger però significant augment en el risc de patir ALS entre aquells qui la seva professió està relacionada amb nivells relativament alts d’exposició a l’EMF-ELF. Donat que la magnitud del RR (risc relatiu) és relativament petit, no podem descartar la possibilitat de potencials biaixos en el treball. Els xocs elèctrics i altres variables no identificades associades amb treballs relacionades amb el camp elèctric, més que l’exposició a camps magnètics, podria ser responsable de les associacions observades amb l’ALS.

— “Zhou, H., Chen, G., Chen, C., Yu, Y. and Xu, Z. (2012). Association between extremely low-frequency electromagnetic fields occupations and amyotrophic lateral sclerosis: A meta-analysis. PloS one, 7(11), p.48354.”  Font original

Extres:

Translate »