Alguns estudis suggereixen que certs fruits secs com les ametlles poden arribar a aportar fins al 20% menys calories reals del que s’anuncia als seus envasos

Si hi ha quelcom que em fascina del fruits secs -més que el seu alt poder addictiu- és el fet que només apareixen estudis recolzant les seves propietats beneficioses per a la salut, particularment la cardiovascular. En un món tant competitiu com el que vivim (fins i tot per al menjar) estrany és aquell aliment que se salva de l’escrutini. Si fins i tot les verdures tenen certes toxines en petites quantitats! (aprèn més).

En tot cas, el ‘Sabies que‘ d’avui no està per discutir això sinó per a ressaltar una curiositat vista avui al blog de SuppVersity: No són tant calòrics com se’ns ha dit fins ara ja que bona part dels greixos i fibra que porten no s’arriben a digerir a l’intestí.

En l’estudi principal que revisa el Gran Adel al seu blog, els investigadors (Gebauer et al., 2012) apunten a un 20% menys de calories del que ens diu l’envàs. En un altre estudi per Novotny et al., 2012 troben una discrepància de fins al 32% (!) respecte el factor d’Atwater. Per als festucs, sembla ser d’un 5% menys (Baer et al., 2011).

Això no vol dir que ara us hi haveu de fartar, eh? Tot i que la recerca general pel que fa als fruits secs és força positiva (Flores-Mateo et al., 2013), especialment pel que fa als seus beneficis sobre la salut cardiovascular, és d’aquells aliments que, en general, es recomana consumir en moderació.

Més que res perquè penseu deixar una mica d’espai per a complementar el vostre ventall d’aliments -altament nutrients- durant el dia, oi? 😉

Més informació als enllaços i anotacions de la recerca d’avui:

  • Evernote – Enllaços a estudis i articles relacionats (clic aquí)
Translate »