Perla
Perla del Dia – Efectes del menjar picant en el metabolisme basal

Des dels temps de Lavoisier s’ha sabut que la ingestió d’aliments en els animals i l’home produeix un increment en el consum d’oxigen. Aquest augment de la taxa metabòlica va ser originalment anomenat ‘Acció dinàmica específica‘ (SDA) i és ara àmpliament conegut com l’efecte tèrmic (TE) d’aliments o termogènesi induïda per la dieta (DIT) (Rothwell & Stock, 1981).

Gran part de l’obra inicial sobre l’efecte tèrmic va estar relegada al tipus i quantitat d’aliment, i notablement cap als macronutrients: proteïnes, greixos i carbohidrats. Més tard, es va demostrar que certs constituents menors de la dieta com la cafeïna i metilxantines associades (Zahorska-Markriewicz, 1980; Jung i cols 1981) en te i cafè també podrien tenir un efecte profund en taxa metabòlica.

El consum d’alcohol també va demostrat que augmenta la taxa metabòlica (Rosenberg & Durnin, 1978). Els treballs descrits en aquest document informen de l’efecte tèrmic d’un altre component de l’alimentació estudiat en menor mesura, les espècies, i el seu impacte en la taxa metabòlica. Encara que l’ús de les espècies en la nostra alimentació ha incrementant en els últims temps, existeix poca informació sobre com poden afectar el metabolisme.

S’estima que al voltant de 40 diferent espècies s’utilitzen en l’actualitat en la nostra alimentació. Aquest estudi reporta els efectes del xili (pebrot vermell, pebrotera o capsicum annuum) i la mostassa (Brassica juncea).

— “Effect of spiced food on metabolic rate, Henry & Emery (1986)Font original

Extres:

Translate »