Perla
Perla del Dia – Doctor Perlmutter sobre l’aliment com a font d’informació que altera l’expressió dels gens

La Perla d’avui està extreta d’un podcast del doctor David Perlmutter al programa d’en Jimmy Moore que escoltava ahir. El doctor Perlmutter (lloc web) ja ha sortit mencionat al blog alguna que altra vegada, de fet en una altra entrada on vaig extraure els continguts més interessants d’un altre podcast anterior del mateix programa (Ask the Low-Carb Experts #51).

Context: parlant sobre les espècies (aprèn més al blog amb les ‘7 espècies que no falten a la meva cuina‘)

… Les espècies, per què les uso? El motiu número u seria pel seu sabor, però el fet és que els aliments que mengem representen informació, aquests aliments tenen com a diana el nostre ADN i canvien l’expressió dels nostres gens, i això és un concepte molt interessant de tenir en consideració, el fet que en el nostre ADN el 70% dels gens que codifiquen per a aspectes relacionats amb la nostra salut i longevitat estan sota el nostre control directe. Nosaltres controlem l’expressió de l’ADN.

A l’escola de medicina ens van ensenyar que els gens són quelcom que està com ‘tancat en una capsa de vidre’ i ja està, que determinen el que serem i que només tenen un sentit d’actuació, des de la seva expressió cap a l’assemblatge de proteïnes i doncs la morfologia, però ara entenem que cada aliment que consumim (incloent les espècies) té un efecte directe en l’expressió dels gens, i que algunes de les espècies són profundament actives en aquest sentit, per exemple la cúrcuma és una d’elles.

— “Dr David Perlmutter on The Livin’ la Vida Low-Carb Show with Jimmy Moore, show #867 (2014)Font original

La idea de que l’aliment és informació i determina l’expressió dels gens crec que és crítica. Expressió per cert que ja ve fixada en part no només pel que fem nosaltres sinó pel que fan els nostres progenitors. Això seria des de la perspectiva nutricional però l’entorn hi té molt (més encara?) a dir en aquest aspecte. Més endavant espero que el blog entri de ple en tot això.

De mentrestant, no deixeu de donar una ullada:

Translate »