Perla
Perla del Dia – Fragments que conformen el tot

Mentre estudiava m’he topat amb aquesta perla. Una reflexió del físic i nutricionista Bircher-Benner, un pioner intentant vincular les lleis de la física amb el camp de la nutrició. Va triar per una aproximació frugívora a la alimentació i és l’inventor del Muesli.

Bé, no sé si va acabar de lligar totes les peces del puzle, però fa una reflexió molt interessant que crec que reflecteix perfectament la perspectiva del blog. Crec que va encaixar unes poques peces malament, però va deixar un taulell interessant per a seguir conformant el trencaclosques de la nutrició òptima 😉

... Així doncs, el nostre coneixement de la vida està obligatòriament destinat a dominar tan sols un fragment de la mateixa. Però fins i tot un fragment és un valuós coneixement quan un incessant esforç se serveix d’ell per a unir-lo al tot.

— “Bircher-Benner, M. (1991). Calorías, entropía y energía nutritiva (1st ed.). Madrid: Ed. RialpFont original

L’he trobat de casualitat mentre cercava informació sobre els factors d’Atwater i el valor energètic dels aliments. Forma part del Tema 1 del l’assignatura de Nutrició de segons curs del Grau, que en aquesta ocasió us deixo en forma de glossari, ja que es presta bastant.

Translate »