Fisiologia de l’exercici

Comparteix!

És l’estudi tant de les respostes agudes com de les adaptacions cròniques a una àmplia gamma de condicionants de l’exercici físic. A més, molts fisiòlegs de l’exercici estudien l’efecte de l’exercici sobre la patologia i els mecanismes pels quals l’exercici pot reduir o revertir la progressió de la malaltia.

Existeixen programes d’acreditació amb els col·legis professionals en els països més desenvolupats, assegurant la qualitat i la coherència de l’educació. A Canadà, es pot obtenir el títol de certificació professional – Certificat fisiòleg de l’exercici per als que treballen amb els clients (tant clínics i no clínics) en la indústria de la salut i el fitness.

L’àrea d’expertesa d’un fisiòleg de l’exercici pot incloure -però no està limitada a- la bioquímica, la bioenergètica, la funció cardiopulmonar, l’hematologia, la biomecànica, la fisiologia del múscul esquelètic, la funció neuroendocrina o la funció central i perifèrica del sistema nerviós.

D’altra banda, els fisiòlegs de l’exercici van des dels científics bàsics fins als investigadors clínics, als metges o als entrenadors esportius.

Referències

« Torna al glossari
Translate »