Hidròlisi

Comparteix!

La hidròlisi és una solvòlisi on el dissolvent és l’aigua. Es tracta, doncs, d’una reacció química de doble descomposició on un dels reactius és l’aigua, que al mateix temps és el dissolvent de la dissolució on el solut és l’altre reactiu. Els reactius diferents de l’aigua, i els productes de la hidròlisi, poden ser molècules neutres, com en la majoria d’hidròlisis que impliquen compostos orgànics, o ions, com en el cas de la hidròlisi de les sals, àcids i bases.

Hidròlisi àcid-base

A la hidròlisi àcid-base l’aigua es divideix en el ion hidroxil OH – i un ion H + (el qual és immediatament hidratat per formar el ió hidroni H 3 O +). Aquesta reacció succeeix espontàniament en aigua pura, i en el equilibri la concentració d’ions hidroni en aigua és [H3O+] = 1 × 10 -7 M.

Aquesta és també la concentració d’ions hidroxil ja que cada molècula d’aigua que es divideix genera un hidroxil i un hidroni. Aquest equilibri es denomina autoprotòlisi

 

Referències

  • Hidròlisi. (2014, 4 d’octubre). Viquipèdia, l’Enciclopèdia Lliure. Data de consulta: 21:32, octubre 4, 2014 de //ca.wikipedia.org/w/index.php?title=Hidr%C3%B2lisi&oldid=14108673.
  • Hidrólisis. (2014, 28 de octubre). Wikipedia, La enciclopedia libre. Fecha de consulta: 14:10, noviembre 26, 2014 desde http://es.wikipedia.org/w/index.php?title=Hidr%C3%B3lisis&oldid=77796726.

« Torna al glossari
Translate »