Percentatge de greix corporal [%BF]

Comparteix!

El percentatge de greix corporal d’un ésser viu humà o un altre és la massa total de greix dividit per la massa corporal total.

El greix corporal inclou el greix corporal essencial i el greix corporal d’emmagatzematge.

  • El greix corporal essencial és necessari per mantenir la vida i les funcions reproductives.
  • El percentatge de greix corporal essencial per a les dones és més gran que la dels homes, a causa de les exigències de la maternitat i altres funcions hormonals.
  • El percentatge de greix essencial és del 3-5% en els homes, i 8.12% en dones (referenciat a través NASM). [1]
  • El greix corporal d’emmagatzematge consisteix en l’acumulació de greix en el teixit adipós, part de la qual protegeix els òrgans interns al pit i abdomen.
  • El percentatge de greix corporal total mínim recomanat és superior al valor del percentatge de greix essencial reportat anteriorment.

Calibre, peu de rei o plicòmetre, com preferiu!

Hi ha diversos mètodes disponibles per determinar el percentatge de greix del cos, com ara el mesurament amb calibres o mitjançant l’ús de anàlisi d’impedància bioelèctrica (BIA).

El percentatge de greix corporal és una mesura de nivell de forma física, ja que és l’única mesura del cos que calcula directament la composició corporal relativa d’una persona sense tenir en compte l’alçada o el pes.

L’àmpliament utilitzat índex de massa corporal (BMI) ofereix una mesura que permet la comparació de l’adipositat dels individus de diferents alçades i pesos. Mentre que l’IMC augmenta en gran mesura en funció de l’increment de l’adipositat, a causa de les diferències en la composició corporal, no és un indicador precís del greix corporal.

Per exemple, els individus amb una major massa muscular o dels ossos més grans tindran un IMC superior. A més, els llindars entre “normal” i “sobrepès” i entre “sobrepès” i “obesitat” es disputen sovint.

Referències

« Torna al glossari
Translate »