Síntesi proteica

Comparteix!

La síntesi de proteïnes és el procés anabòlic mitjançant el qual es formen les proteïnes a partir dels aminoàcids. És el pas següent a la transcripció de l’ADN a ARNm.

El terme síntesi proteica de vegades es fa servir per a referir-se únicament a la traducció genètica però, amb més freqüència, es refereix a un procés de múltiples etapes que comença amb la síntesi d’aminoàcids i la transcripció genètica de l’ADN nuclear a l’ARN missatger, el qual es fa servir com un input per a la traducció.

El procés de la síntesi proteica consta de dues etapes, la traducció genètica de l’ARN missatger, mitjançant el qual els aminoàcids s’ordenen de manera precisa a partir de la informació continguda en la seqüència de nucleòtids de l’ADN, i les modificacions posteriors a la traducció que experimenten els polipèptids formats així fins a arribar al seu estadi funcional. Com que la traducció genètica és la fase més important de la síntesi de proteïnes, sovint es considera sinònim de traducció.

Referències:

  • Síntesi proteica. (2014, 29 d’abril). Viquipèdia, l’Enciclopèdia Lliure. Data de consulta: 08:45, abril 29, 2014 de //ca.wikipedia.org/w/index.php?title=S%C3%ADntesi_proteica&oldid=13293037

 

« Torna al glossari
Translate »