Perla
Perla del Dia – La vitamina K2 per a la salut cardiovascular i dels ossos

La vitamina K2 no és una d’aquelles vitamines de les que se sent parlar sovint, però la recerca actual apunta a que el seu rol en la salut pot ser clau, sobretot pel que fa a la salut cardiovascular i dels ossos, on sembla ser que treballa en sinergia amb la vitamina D3. La flora intestinal és la principal encarregada de sintentitzar K2 i el cos l’absorbeix a través del colon, fent-lo menys dependent de la ingesta diària, en condicions normals. Però per a això cal una bona salut intestinal de la que, desgraciadament, potser avui dia no en gaudim tant. Degut a les eleccions nutricionals que fem avui dia (menys menjar natural i més menjar processat) és bastant possible patir deficiència de K2 si es presenten problemes digestius diversos com malaltia celíaca, disbiosimal-absorció de lípids (ja que la K2 és una vitamina liposoluble), etc.

Per cada 10 micrograms consumits al dia de vitamina K2 (menaquiona), el risc de patir malalties del cor es decrementa en un 9%, segons dades d’un estudi realitzat sobre 16.057 dones de 49 a 70 anys entre 1993 i 1997.

— “A high menaquinone intake reduces the incidence of coronary heart disease.”. Font original

Els únics aliments que semblen prou rics en vitamina K2 com per a fer una certa diferència a la dieta són principalment fermentats, com alguns formatges -especialment el Gouda- i el Natto (fabes de soja fermentades), també la mantega de pastura i en menys quantitat, els rovells de l’ou, el paté d’oca i el pollastre. També es pot adquirir com a suplement, fins i tot junt amb la D3 per aprofitar la sinergia.

Aliments rics en K2

Aliments rics en K2

 

 

 

Translate »