Perla
Perla del Dia – Microbiota intestinal i la salut mental

Recentment, hi ha un interès creixent de la investigació sobre la relació de la microbiota intestinal els i trastorns neurològics. L’augment del nombre de troballes suggereix un paper més ampli de la microbiota intestinal en la modulació de diverses condicions fisiològiques i patològiques i ara és ben reconegut que una comunicació bidireccional entre el cervell i gut-microbiota és essencial per mantenir l’homeòstasi.

L’eix intestí-cervell inclou sistema nerviós central (SNC), els sistemes neuroendocrins i neuroinmunes, sistema nerviós autonòmic, el sistema nerviós entèric, i la microbiota intestinal. Els probiòtics (és a dir, viuen microorganismes similars als microorganismes beneficiosos que es troben a l’intestí humà) es reporten per modular una sèrie de trastorns que inclouen trastorns metabòlics, del comportament condicions i les funcions cognitives.

— “Journal of Pharmacology & Clinical Toxicology. 2014. Gut-Microbiota and Mental Health: Current and Future Perspectives.”  Font original

Extra: Notícia relacionada de la BBC – Psicobióticos: bacterias para curar enfermedades mentales (en castellà)

Translate »