Salut

Comparteix!

La salut de les persones està determinada per una complexa interacció entre les característiques individuals, l’estil de vida i l’entorn físic, social i econòmic. L’estil de vida és un dels factors més importants que afecten la salut.

El glossari de promoció de la salut de l’OMS defineix estil de vida d’una persona com:

…una forma de vida que es basa en patrons de comportament identificables, determinats per la interacció entre les característiques personals individuals, les interaccions socials i les condicions de vida socioeconòmiques i ambientals.

Actualment hi ha una àmplia evidència que alguns estils de vida com seguir una dieta poc saludable, el consum excessiu d’alcohol, el tabaquisme i el sedentarisme contribueixen a l’augment de la morbiditat i mortalitat a causa del desenvolupament de malalties cròniques com les malalties cardiovasculars, la diabetis mellitus tipus 2 i el càncer, entre d’altres.

Per tant, actualment hi ha consens en la comunitat científica sobre el fet que una dieta saludable (a part de deixar de fumar, fer activitat física, i disminuir el consum d’alcohol i altres substàncies tòxiques), pot prevenir l’aparició de nombroses malalties crònic- degeneratives com l’obesitat, la diabetis, la malaltia cardiovascular, la hipertensió arterial, l’osteoporosi, alguns tipus de càncer, etc.

Referències

  • Nutrición. Unidad Didáctica 1. Conceptos generales sobre la energía y los nutrientes. Universidad Internacional Isabel I de Castilla, 2014.

« Torna al glossari
Translate »