Perla
Perla del Dia – Les Vitamines

Ja he començat el curs de nutrició online que vaig comprar al Groupalia! a bastant bon preu val a dir, sinó, dubto que l’hagués agafat. Per què? doncs perquè tal i com ja imaginava, és força bàsic, el 80% dels continguts em són ja familiars i està basat en alguns conceptes clàssics que són bastant subjectes a debat avui dia… En tot cas, està bé per a repassar la base, revisar quins poden ser els conflictius (mola contrastar el que diu el curs amb el que he après pel meu compte), etc. Sempre s’aprenen coses noves!

Ara mateix llegia una descripció bastant ben condensada sobre les vitamines i he pensat que era ideal per a fer un copy/paste aquí i no deixar acabar el dia sense un contingut nou al bloc, el d’avui és senzill i no us farà gratar-vos el cap amb les meves teories de la conspiració sobre la nutrició convencional 😉

… El terme vitamina engloba una sèrie de compostos orgànics responsables de diverses activitats biològiques en l’organisme. Les vitamines han estat classificades en tretze grups, cadascun dels quals inclou una sèrie de substàncies químicament afins que posseeixen qualitativament, però no quantitativament, efectes similars. Tradicionalment, les vitamines es classifiquen, atenent a la seva solubilitat, en hidrosolubles i liposolubles, aquests grups corresponen a les vitamines A, D, E, K, C i vitamines B (B1, B2, niacina, àcid pantotènic, biotina, B6, B12 i àcid fòlic).

Les vitamines, junt amb d’altres minerals, són micronutrients (no energètics) i es caracteritzen per les petites quantitats en que es troben a la dieta, però que tot i així, són claus per a un òptim metabolisme dels macronutrients, i pel paper interdependent que molts d’ells presenten en el metabolisme i funcions de l’organisme.

— “Curso de Dietética y Nutrición – Inn Formación, capítulo 6.6.”. Font original

 

 

 

Translate »