Perla
Perla del Dia – Sobre el Dia Mundial de la Salut + Reflexions

El 75% de los habitantes de España define su salud como buena o muy buena, tal y como recoge la última Encuesta Nacional de Salud publicada por el Instituto Nacional de Estadística en marzo de 2013. Sin embargo, más del 95% de los fallecimientos en España son causados por una enfermedad: las afecciones del sistema circulatorio son la primera causa de muerte natural en nuestro país, seguida de los tumores y de las enfermedades del sistema respiratorio.

— “Indisa.es. 2014. Yocomobien.es recuerda los beneficios de seguir una dieta equilibrada y sana.”  Font original

#AlgoNoCuadra #PercepcióVSRealitat

Reflexions

Lluny de ser una crítica, és una reflexió. La dada m’ha aparegut fent una cerca sobre la temàtica d’aquest any, i m’ha sobtat i per això m’ha semblat interessant compartir-la, i que millor que fer una Perla del Dia per a citar un paràgraf revelador? A més,  és quelcom que moltes vegades em passa pel cap, per això la notícia ha ressonat amb mi, avui.

Sovint, pensem que…

  • Podem entrenar infinitament, esquivant les probabilitats de lesió o de fatiga per sobre-entrenament. A nosaltres no ens passarà.
  • Menjar de tant en tant alguna cosa que no ens convé massa no ens passarà factura a la bàscula, fins que ens pesem i ho constatem.
  • El consell que m’estan donant a mi no m’aplica dons jo tinc un bon metabolisme -és evident, no em veus?-. Fins que 20 anys després les coses ja no són com eren llavors, i el consell comença a ressonar.
  • Uns quants dolços aquí i allà  i una mica de sobreprès no seran la fi del món, tot i que notem les baixades d’energia constants. Fins que el metge ens diagnostica pre-diabetis.
  • Fumar no ens matarà, al cap i a la fi molta gent ha arribat a la vellesa fumant durant tota la vida. Fins que acabem amb els pulmons negres i les artèries obstruïdes.
  • L’estrès no ens danyarà pas, ningú mor d’estrès, més enllà de donar-nos alguns mals de cap i uns quants mal-humors. Fins que ens dóna un atac de cor o acabem deprimits.

… i suposo que podríem trobar molts exemples més. No pensem en el pitjor quan la percepció que tenim és la de que les coses ens van bé. Però, de vegades, les coses que no van bé ja s’estan incubant molt de temps abans, sense que ens n’adonem o ens en vulguem adonar. Per això, mai està de més qüestionar-se les coses, posar en entre dit els nostres dogmes, i amenaçar la nostra àrea de comfort. Preguntar-nos coses ens fa sempre estar oberts a evolucionar, i en certs casos, a reaccionar.

Vaja, mira que volia fer una entrada ràpida i al final he acabat filosofant!!

Translate »