Hipòcrates

Comparteix!

Hipòcrates de Kos o Hipòcrates de Cos fou un metge de l’Antiga Grècia del segle de Pèricles. És considerat una de les figures més destacades de la història de la medicina i hom s’hi refereix com el “pare de la medicina” en reconeixement de les seves contribucions duradores a aquesta ciència en tant que fundador de l’escola que porta el seu nom.

Aquesta escola intel·lectual revolucionà la medicina de l’antiga Grècia, establint-la com una disciplina separada d’altres camps amb els quals se l’havia associat tradicionalment (notablement la teúrgia i la filosofia), fent que esdevingués una veritable professió.

Tanmateix, els èxits dels escriptors del corpus hipocràtic, els practicants de la medicina hipocràtica i les accions del mateix Hipòcrates solen barrejar-se; per tant, se sap molt poc sobre el que Hipòcrates pensava, escrigué i féu realment. Malgrat aquesta indefinició, Hipòcrates és representat sovint com l’epítom del metge antic.

En concret, se li atribueix un gran progrés en l’estudi sistemàtic de la medicina clínica, reunint el coneixement mèdic d’escoles anteriors, i prescrivint la pràctica dels metges per mitjà del jurament hipocràtic i altres obres.

Referències:

  • Hipòcrates. (2014, 12 de juliol). Viquipèdia, l’Enciclopèdia Lliure. Data de consulta: 21:36, juliol 12, 2014 de //ca.wikipedia.org/w/index.php?title=Hip%C3%B2crates&oldid=13804964.

Sinònims:

hipocràtic
« Torna al glossari
Translate »