Ronda d’estudis científics – Vol.2 – Enfoc en rendiment esportiu

Segona tongada d’estudis, aquesta setmana han captat la meva atenció…

Sobre el vegetarianisme i l’impacte en biomarcadors
En grup de vegetarians joves d’una area rural en vers a grup de control en area urbana l’estudi troba nivells elevats d’homocisteina (marcador d’inflamació) i més baixos de glutatió (marcador de poder reductor) així com una reducció del 10% en massa magra en el grup vegetarià

Estudi

Vegetarianism produces subclinical malnutrition, hyperhomocysteinemia and atherogenesis
Ingenbleek, Yves and Kilmer S Mccully. “Vegetarianism produces subclinical malnutrition, hyperhomocysteinemia and atherogenesis.” Nutrition 28, no. 2 (2012): 148–153.
Sobre si els carbohidrats són o no necessaris per a activar la síntesi de proteïna muscular
L’estudi revisa l’evidència al voltant de la idea de que un pic d’insulina actua en sinergia amb la ingesta de proteïna post-entrenament per a potenciar el guany muscular i conclou que nivells basals són suficients per a generar una resposta anabòlica junt amb una ingesta de proteïna alta en leucina.

Estudi

Is carbohydrate needed to further stimulate muscle protein synthesis/hypertrophy following resistance exercise?
Figueiredo, V, David Cameron-Smith and Others. “Is carbohydrate needed to further stimulate muscle protein synthesis/hypertrophy following resistance exercise?.” Journal of the International Society of Sports Nutrition 10, no. 1 (2013): 42.
Sobre la leucina i la síntesi de proteïna muscular
L’estudi ens explica que l’aminoàcid leucina té un rol important en l’inici de la síntesis de proteïna muscular després de l’exercici físic, estimulant la ruta del mTOR en sinergia amb la insulina.

Estudi

Leucine Regulates Translation Initiation of Protein Synthesis in Skeletal Muscle after Exercise
Norton, Layne E and Donald K Layman. “Leucine regulates translation initiation of protein synthesis in skeletal muscle after exercise.” The Journal of nutrition 136, no. 2 (2006): 533–537.
Existeix realment la finestra anabòlica post-entrenament?
L’estudi revisa l’evidència al voltant de si existeix o no realment una avantatge de considerar la nutrició peri-entrenament, amb especial èmfasi al post entrenament i la finestra anabòlica. Conclou que no està clar però que una estratègia pre i post entrenament amb 0.4 a 0.5 gr de proteina per kg de pes sigui una aposta segura de cara al anabolisme muscular.

Estudi

Nutrient timing revisited: is there a post-exercise anabolic window?
Aragon, Alan Albert, Brad Jon Schoenfeld and Others. “Nutrient timing revisited: is there a post-exercise anabolic window.” J Int Soc Sports Nutr 10, no. 1 (2013): 5.
Com de ràpid es pot perdre greix de manera efectiva?
L’estudi experimenta amb un protocol agressiu de restricció càlorica (-800 kcal que manteniment) i exercici suau de llarga durada (8h al dia caminant!). Amb alta proteïna, troben que pot resultar un protocol eficaç per reduir 3kg de greix REALS i mantenir massa magre en tan sols 4 dies.

Estudi

A time-efficient reduction of fat mass in 4 days with exercise and caloric restriction
Calbet, JAL, JG Ponce-González, I Pérez-Suárez, J Calle Herrero and H-C Holmberg. “A time-efficient reduction of fat mass in 4 days with exercise and caloric restriction.” Scandinavian journal of medicine and science in sports (2014).
Existeix una relació entre l’atractiu físic i el rendiment esportiu?
Un estudi curiós, troba certa relació entre l’atractiu físic i el potencial atlètic i ho vincula amb aspectes evolutius relacionats amb la selecció natural. Val a dir que és un estudi realitzat per un sol investigador provant una hipòtesi personal.

Estudi

A relationship between attractiveness and performance in professional cyclists
Postma, Erik. “A relationship between attractiveness and performance in professional cyclists Biol. Lett. February, 2014 10 2 20130966; doi: 10.1098/rsbl. 2013.0966 1744-957X.” ().
La fosfatidilserina com a ergogènic
La fosfatidilserina és un fosfolípid famós per ajudar amb la capacitat cognitiva i el manegament de l’estrès. Resulta que també podria ser una de les ajudes ergogèniques més rellevants en l’esport, segons alguns experiments, donada la seva capacitat per a regular els efectes catabòlics de l’exercici d’alta intensitat.

Estudi

Effects of phosphatidylserine on exercise capacity during cycling in active males
Kingsley, Michael I, Mark Miller, Liam P Kilduff, Jane Mceneny and David Benton. “Effects of phosphatidylserine on exercise capacity during cycling in active males..” Medicine and science in sports and exercise 38, no. 1 (2006): 64–71.
Translate »