11 regals de nadal o reis per a biohackers

Pulsòmetre gama alta

… per no perdre detall de cap entrenament

Hi ha molt corredor popular entre els meus cercles d’amistats així que he pensat que convenia posar un pulsòmetre a la llista! Jo fa anys que n’utilitzo i la veritat és que ja no sé sortir a córrer sense ell. No tant pel cas que li pari durant l’entrenament, que en el fons no és gaire, sinó per la recopilació de dades que em brinda a posteriori, lo bonic que em fa el calendari al Garmin Connect i lo xules que dibuixa les gràfiques xD

Nah, en serio. Per a entrenaments de sèries trobo que va força bé, resulta molt pràctic per a dur el control dels temps dels intervals i les recuperacions. En cursa, tenir ben controlats els parcials i ritme mitja general també va força bé. No cal dir que avui dia, poder compartir els entrenaments i curses amb els amics a través de les xarxes socials també és quelcom que la gent demanda molt. Capturar l’altimetria de les curses de manera fàcil també és un efecte secundari extra de les possibilitats dels GPS.

Per mi, l’històric d’entrenaments que em va generant també és útil ja que el reviso habitualment per comparar estats de forma respecte el passat, tot i que això es podria anotar també en una llibreta, com es feia tradicionalment. Però la gràcia del Garmin és que t’ho fa automàtic, si vols t’ho mires i sino passes, però a info queda allà. Et pots despreocupar bastant.

He triat el 620 perquè crec que és l’estat de l’art en pulsòmetres per a corredors populars (tot i que jo també l’uso per a entrenar amb peses). No entraré massa en detall de les característiques del dispositiu, només dir que va especialment orientat al corredor popular i que és de gama alta, té el que es pot esperar de qualsevol d’aquests rellotges pulsòmetre i més. Té altres característiques frikis que ni m’he mirat. No seria la millor opció per a muntanya, triatló o ciclisme, on hi ha alternatives amb funcionalitats més orientades a aquests sectors.

Per mi les claus són, bàsicament, que el GPS es força fiable, el monitor de freqüència cardíaca és algo que uso molt -hi ha qui en canvi ni suporta dur la cinta al pit ni li interessa- i que l’alt nivell de personalització dels paràmetres en pantalla s’ajusta bé a les meves necessitats. Ah! Per cert, quan em refereixo al que m’agrada a mi del dispositiu, en realitat estic parlant del Forerunner 610, que és el que tinc jo. No sóc tant afortunat de tenir el nou 620; val una pasta i encara he d’amortitzar el meu 🙂 Però en general, pel que he pogut veure en les comparatives (aquí i aquí), es pot d’esperar d’ell el mateix que el seu predecessor, però millorat.

Novetats destacables del 620:

  • Acceleròmetre integrat: Permet mesurar la distància (i ritme) en entrenaments amb cinta estàtica. Això per a alguns com jo que la utilitzen molt pot resultar bastant interessant. En el meu cas ja tenia el podòmetre extern que permet fer la mateixa funcionalitat, però ara ja no caldria amb aquest afegiment. Si el tens, sembla que es pot seguir usant si es desitja. Bé!
  • Transferències via WiFi i Bluwtooth. Han abandonat l’ús d’ANT+ com a protocol per a enviar les dades al PC de manera inalàmbrica a favor d’aquests dos, que són estàndars més establerts. Un canvi comprensible.
  • Submergible: Sembla que aquesta unitat és mínimament submergible a diferència de models anteriors que no son específicament per a triatló. Tot i que diuen que no passa res si es mullen una mica, per exemple a la dutxa, no es recomana mullar-los gaire estona i menys nedar. Vist com està de rovellat el meu 610, estic d’acord. Ara sembla que es pot submergir fins a 50m sense problemes, no està de mes!
  • Mesures de sobreentrenament: A part de fer calculacions del VO2Max estimat, una característica que podria resultar bastant interessant és que sembla que fa servir la variabilitat de la freqüència cardíaca (HRV) per a estimar l’impacte dels entrenaments i avisar-nos del descans que ens convé fins la pròxima sessió ‘dura’. De fet, volia incloure algun gadget per a mesurar la HRV en aquesta llista d’avui però gràcies al Garmin, me l’estalvio 😉

Es pot comprar directament a la web de Garmin per uns 399 nyapos (jarrl!), a Amazon.es o bé a les botigues d’esport. Segurament és el que menys us costarà de trobar del blog d’avui xD

Pàgines: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
Translate »