11 regals de nadal o reis per a biohackers

Mesurador de greix corporal

… per als fitness entusiastes

Aquest gadget, l’Skulp Aim, encara no ha sortit a la venda, però ho farà en breu, i l’he escollit perquè el trobo original a la vegada que interessant (si és que realment funciona tant bé com el pinten). Es tracta d’un aparell que mesura la qualitat muscular, que ells defineixen com la relació entre el volum muscular i el greix corporal que l’envolta, definició vaja, d’una zona concreta del cos. La gràcia és que només apropant-lo a l’àrea i fent un lleuger contacte amb la placa metàl·lica que porta darrera detecta la qualitat muscular de la zona implicada.

Per a què pot resultar útil preguntes? Algunes persones pequen de tenir més cúmuls de greix en determinades àrees, per exemple en els homes és més típic al voltant de la cintura mentre que en les dones sol ser al maluc i les extremitats. Per això ens pot ajudar a portar el seguiment de la batalla contra el greix acumulat en zones particulars.

Per a l’aficionat mitjà potser és fer-ne un gra massa però en el mundillo del físic-culturisme és molt habitual mesurar el greix corporal per a establir objectius, per exemple quan passes de període de volum a definició. Tradicionalment s’ha anat fent amb un aparatet molt senzill anomenat càliper, que és com una pinça de plàstic amb la que mesures el gruix de la pell en l’àrea desitjada. Per a una mesura global, una bàscula amb impedància com la que us mostrava abans faria una aproximació bàsica, deixant l’estimació precisa per a proves com el DEXA Scan o la immersió en piscina.

The good old fashioned caliper

La gràcia de l’aparatet és que permet fer això de manera molt ràpida i còmode i, segons promet, molt més fiable. En aquests cercles pot representar una revolució. Un vídeo val més que 10.000 paraules, sobretot si és comercial xD:

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=GjLloxBP540&w=640&h=360]

A la web expliquen que funciona a través de la detecció dels impuls elèctrics de la musculatura, i que ‘analitza milers de punts en una fracció de segon‘ per a donar una mesura exacta. Uhm, sona una mica exagerat però bueno. Bé, el que importa és si funciona o no. Si algú es fa amb un d’ells, que em digui les seves impressions! Pel que val (uns 120€ si es fa ara la pre-reserva) l’entusiasta mitjà del gimnàs que es prepari per a lluir tipet a l’estiu segurament s’ho podrà permetre, també 😉

Pàgines: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
Translate »