11 regals de nadal o reis per a biohackers

Escritori elevat

… per evitar estar tot el dia sentat

Els qui sigueu bitxos d’oficina, administratius o freelancers que treballeu molt davant del PC segurament passareu bona part del dia asseguts. Hi ha força evidència científica de que passar moltes hores assegut pot ser perjudicial per a la salut, i que fins i tot fer exercici físic en moments puntuals del dia no és capaç de revertir del tot aquesta penalització de passar tant de temps parats.

L’escriptori elevat pretén minimitzar aquest problema. La idea és que si passem una estoneta d’empeus mentre treballem, consumim una mica més d’energia i no ens afecta tant la mala postura que adoptem quan estem ajaguts i que al cap de tantes hores pot causar dolors lumbars, maldecaps, etc. Fins i tot s’ha vist que impacta directament en la sensibilitat a la insulina (per a pitjor) i per tant té un vincle directe amb major probabilitat d’obesitat i empitjorament del metabolisme associat. Bé, no em sorprèn.

Us ha convençut la idea? Com la podem adoptar? Hi ha diverses maneres d’aconseguir un escriptori elevat, depenent del pressupost o inventiva de la que disposem. El que us he deixat aquí és el més robust i versàtil, però no és precisament el més econòmic. Es tracta d’un braç amb suport per a dos monitors i teclat que ens permet situar-lo a la altura que vulguem. Aquí va un vídeo que demostra com funciona:

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=MkFc6ikA5hs&w=320&h=240]

Altres alternatives menys flexibles però també viables serien comprar un escriptori d’alçada regulable, o simplement usar la creativitat per a fer-nos l’adaptació nosaltres mateixos. Hi ha qui fins i tot ho combina amb una cinta o bici estàtica per a fer exercici mentre treballa!

Això és aprofitar el temps i la resta són històries!

Jeje, personalment, crec que em desconcentraria massa de la feina això de fer exercici a la vegada. Però, tornant a la idea inicial, si que poder alternar una estona d’estar assegut amb una d’estar dempeus pot resultar interessant. Sigui com sigui, s’estan posant de moda.

Pàgines: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
Translate »